17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Slovenská kapustnica

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
uzené koleno 1/2 kg
čabajská klobása 1 ks
cibule 2 ks
česnek 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 6
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké koleno vytáhneme a necháme vychladnout. Ve větším hrnci orestujeme na sádle na kostičky nakrájený špek spolu s najemno nakrájenou cibulí. Přidáme mletou papriku, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem z masa. Kysané zelí překrojíme na menší kousky a přidáme ho do vývaru. Potom přidáme sušené houby a celou klobásu. Vaříme, až bude zelí a houby měkké. Uzené maso z kolene nakrájíme na malé kousky. Z polévky vyjmeme klobásu a nakrájíme ji na kolečka. Obojí vrátíme zpátky do polévky a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme solí a pepřem. Kapustnicu podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany. Smetana polévku hodně zjemní, takže kdo má rád ostřejší, smetanu si nedá :).


 


RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí slezanka (čalamáda)

Postup: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, dáme do napařovacího hrnce a mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Madeirská omáčka

Postup: Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....